Info

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio još jednu generaciju maturanata

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i posebno uređenim frizurama.

Nasmijanih i razdraganih lica, u elegantnim izdanjima, mladići i djevojke krenuli su potom u šetnju gradskim ulicama. Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja.

Nakratko su se zadržali na centralnom gradskom trgu, položili cvijeće kod Spomenika slobode i odali počast poginulim borcima u Spomen sobi.

Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića.

Maturanti su se potom uputili u salon “Milanović” gdje će uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratiti najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje steklo je 122 učenika: 49 gimnazijalaca, 25 poslovno – pravnih tehničara, 28 medicinskih tehničara i 20 mašinskih tehničara.

Među maturantima su tri nosioca diplome Vuk Stefanović Karadžić: Elena Golijanin, Sanda Čvoro i Snježana Stajić.

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je gimnazijalka Elena Golijanin. Cijenjeno školsko priznanje zaslužila je odličnim uspjehom iz svih predmeta, primjernim vladanjem i rezultatima na takmičenjima iz matematike i fizike.

Srednjoškolsko obrazovanje Elena će pamtiti po dobrom društvu i lijepim uspomenama.Elena će školovanje nastaviti u Novom Sadu, a namjerava upisati Fakultet tehničkih nauka.

Među ovogodišnjom generacijom maturanata bilo je dosta sportista koji su svojim nastupima u omladinskim i seniorskim kategorijama već ostavili traga u opštini i regionu. Kik bokserka Jana Đerić se popela i na svjetski tron.

Sve njih su radovali sportski uspjesi, ali su školska druženja nešto što je najviše ostalo u pamćenju.

Radio Nevesinje