b_150_100_16777215_00_images_promo_Prvi-regionalni-trening---trebinjska-regija-mRESURSa-1.jpg

Prvi regionalni trening Mreže Savjeta učenika trebinjske regije održan je u periodu od 25.11. do 26.11. a imao je za cilj okupljanje predstavnika srednjih škola ove regije.Srednjoškolci su još jednom imali priliku proći kroz sve probleme na koje nailaze, obraditi aktivnosti isplanirane za tekuću godinu te raditi komunikaciji, koja je veoma bitna da bi funkcionisali kao tim.

„Uspjeh ovog treninga ogleda se u produktivnosti članova i idejama koje su proizašle iz našeg rada i druženja. Trebinjska regija je potvrdila da je spremna na rad i vjerujem da će ova školska godina biti i više nego uspješna.“ – kaže Olga Štaka, predsjednica ove regije.

Ovaj trening je bio od posebnog značaja za nove članove Mreže, jer im je pomogao da se upoznaju sa planom rada za tekuću godinu i načinom rada same Mreže.

„Meni je ovo prva godina u Savjetu učenika i naravno po prvi put se susrećem sa ovakvom vrstom treninga. Što se tiče protekla dva dana mislim da su mi bila jako korisna, jer smo svi zajedno detaljnije razradili akcije koje smo ustanovili na nedavno održanoj Konferenciji.“ – kaže Špiro Vučinić, član trebinjske regije.

Nakon uspješno sprovedene aktivnosti „Dan srednjoškolaca“ srednjoškolci kreću sa realizacijom druge tradicionalne aktivnosti „Jedan slatkiš – jedno dijete“, a upravo ovaj trening im je pomogao da spremniji krenu u nove izazove.

Organizator