b_150_100_16777215_00_images_promo_trebinje-crkva01.jpg

TREBINJE: Vaskršnju liturgiju u sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na praznik Hristovog vaskrsenja jutros je služio episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, uz sasluženje sveštenstva.Vladika Grigorije je okupljene vjernike blagoslovio i poželio im sreću i radost i da se uvijek radujemo ovom prazniku, uz tradicionalan pozdrav „Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse“.

„Kao što kaže Jovan Zlatousti danas je dan u koji su svi dobrodošli. Tako u našem malom i prelijepom gradu svi danas slavimo Hristovo vaskrsenje, a time slavimo i život i vaskrsenje naše. Želim da svi ljudi u miru i radosti danas proslave praznik u svojim domovima i da u njihovim životima uvijek sija svjetlot života i radost vaskrsenja“, rekao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

I ove godine crkva je bila premala da primi sve koji su došli na liturgijsko slavlje najvećeg hrišćanskog praznika, među kojima najveći broj djece, pa je veliki broj Trebinjaca ostao u porti hrama.

Poslije liturgije i pričešćivanja vjernika koji su se za ovu svetu tajnu pripremali kroz vaskršnji post, u porti sabornog hrama vjernicima su dijeljena bojena vaskršnja jaja.

Poslije toga trpezom ljubavi u Eparhijskom domu nastavljeno je slavlje.
Radio Trebinje