b_150_100_16777215_00_images_dan-rs.JPG
NEVESINJE: Pomenom poginulim borcima, polaganjem cvijeća i zajedničkim druženjem na Trgu slobode danas je u Nevesinju obilježen Dan Republike Srpske.

Delegacije Opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije, Ratnih veterana Nevesinja, Udruženja porodica poginulih boraca i nestalih civila i Udreženja „Nasljeđe“ položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu i upalile svijeće u Spomen sobi. Parastos poginulim srpskim borcima u proteklom otadžbinskom ratu služio je sveštenik Zoran Ilić.

̶ Neka je vječan pomen svima koji su ugradili svoje živote u temelj slobode i Republike Srpske, a Bog da nam da mudrosti, znanja, snage i hrabrosti da nastavimo djelo za koje su oni dali najveću žrtvu ̶ poručio je Ilić.

Čestitajuči dan Republike Srpske predsjednik Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac pozvao je na sabornost i jedinstvo. Mlađim generacijama je poručio da cijene i njeguju slobodarske vrijednosti za koje su se borili najbolji sinovi stvarajući Republiku Srpsku.

̶ Borci su pomalo izmoreni, ali mogu da budu oslonac sadašnjim generacijama u širenju istine o vremenu kada je nastajala Republika Srpska ̶ rekao je Šipovac. On je najavio da će ove godine biti završena još dva spomen obilježja srpskim borcima, u Zovom Dolu i Udrežnju.

Radio Nevesinje