b_150_100_16777215_00_images_dan-brigade-2017-5.jpg

NEVESINJE: Saopštenje OBO Nevesinje

Opštinska boračka organizacija Nevesinje najoštrije osuđuje jučerašnje izricanje prvostepene kazne doživotnog zatvora našem generalu Ratku Mladiću, koju je juče izrekao takozvani Međunarodni sud u Hagu, produžena ruka NATO-a, a ništa drugačije nismo ni očekivali. Možda je samo titrao tračak nade u svima nama, da će konačno ovaj kvazi sud, da bude sud i sudi po zakonu, da dijeli pravdu, a ne da provodi političke odluke. Osuđuju našeg generala na doživotnu kaznu zatvora bez ijednog materijalnog dokaza da je sam počinio ili naredio da se počini neki zločin.
Sud u Hagu je ispunio svoju misiju, to je sud za Srbe,osuđuju se i presuđuju Srbi kao krivci za krvavi građanski rat u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, nastao nasilnim otcjepljenjem od suverene, međunarodne priznate bivše nam države. Osuđuju jedan slobododoljubivi, hrabri, ponosni narod,koji je svoju borbu za slobodu, pravdu pokazao kroz vjekovnu borbu protiv svih porobljivača i svih svjetskih zala, osuđuju našeg generala koji je u minulom Odbrambeno-otadžbinskom ratu bio na čelu Vojske Republike Srpske, zajedno sa svojim vojnicima, koji ga neizmjerno poštuju i vole, koji je branio srpski narod, srpska ognjišta, pravo da budemo svoji na svome, osuđuju ga zato što nije dozvolio da nam se dogode novi Jasenovci, Jadovna, Prebilovci. Nikakav sud i nikakve presude neće kod srpskog borca i srpskog naroda promijenti mišljenje o časnom i hrabrom generalu, a o njegovom liku i djelu konačan sud daće istorija, a ne kvazi sud u Hagu.
Srbi, glavu gore, mi znamo šta je i kako bilo u minulom krvavom građanskom ratu, znaju to i oni, ali žele da od nas naprave zločince, a od drugih žrtve, hoće da za naše žrtve, njih oko 27.000 u minulom ratu niko ne odgovara, da one koji su ih ubijali oslobađaju od krivice i da sada oni komentarišu sramnu presudu generalu Mladiću, kao zločinac Orić. Poručujemo da smo svi mi Ratko Mladić, da smo uvijek bili i da ćemo biti uz našeg generala, dajemo podršku njegovoj porodici i njegovom timu za odbranu u narednim teškim borbama u ovom procesu.
Pozivamo borce i sav srpski narod na jedinstvo, koje nam je sada najpotrebnije, političare da se udruže u zajedničkom i najvažnijem cilju očuvanja i jačanja Republike Srpske, a jedan od najvažnijih uslova za to je ekonomsko jačanje naše države i najtješnja veza za našom maticom Srbijom.
Volimo Te generale, uz Tebe i s Tobom smo bili u ratu, uz Tebe smo i u ovim, za Tebe i Tvoju porodicu, najtežim danima.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

v.d. PREDSJEDNIK OBO NEVESINjE
Siniša Šipovac s.r.

REPUBLIKA SRPSKA
BORAČKA ORGANIZACIJA REPUBLIKE SRPSKE
OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA NEVESINjE
NEVESINjE
Broj: I-05-244/17
Datum: 23.11.2017.godine