b_150_100_16777215_00_images_alien.jpg

NEVESINJE: A man-like alien appears in somewhere Herzegovina's waste lands and takes on a journey through it.

Not knowing where he is, he sees it as a beautiful land of good people, beyond the existing stereotypes and divisions. On the other hand, in every place he is welcomed by tolerant messages and people who are ready to accept him, although he is clearly "other." This short video has been made as a non-profit effort by a group of civic activists from Herzegovina to mark the International Day of Tolerance and has no other purpose.

Kratki film "Čovjek koji je pao u Hercegovinu" ima za cilj da prikaže Hercegovinu kao tolerantno i otvoreno mjesto u kojem je drugi i drugačiji dobrodošao.
Film prikazuje vanzemaljca koji se zatekao u hercegovačkom kamenjaru, te kreće na put da istraži zemlju u koju je došao, a na svom putu susreće dobre ljude koji ga
dočekuju porukama tolerancije i koji ga, iako je "drugačiji" prihvataju. Sa druge strane, Hercegovina viđena njegovim očima bez predrasuda je lijepo i otvoreno mjesto u kojem ima mjesta za svakoga, ko god on bio.

I nakon premijere u Mepas molu u Mostaru evo konačno i online kratkog filma na kome sam radio zadnjih mjesec dana sa ovim divnim ljudima: Dragan Rajic Miloš Bodiroga Lazar Katancevic Siniša Stanišić.

Slavenko Vukasović/VH