b_150_100_16777215_00_images_promo_komus-nova-zgrada-1.jpg

NEVESINJE: JP ''Komus'' Nevesinje je prešao u nove prostorije

-JP“KOMUS“ Nevesinje  do sada nije imalo ni sopstvenu zgradu nego je bilo podstanar u upravnoj zgradi „Vodovoda“  i mi smo se potrudili zajedno sa Fondom za zaštitu životne sredine Republike Srpske, da uredimo jednu paviljonsku zgradu  u  bivšoj kasarni „Nevesinjska puška“, da je privedemo namjeni i da tu napravimo pet kancelarija sa mokrim čvorovima, garažom i parkingom- rekao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović na svečanom otvaranju novih prostorija komunalnog preduzeća u  Nevesinju.
Avdalović  je  zadovoljan  urađenim poslom i činjenicom da će radnici „Komus“-a u novim prostorijama moći normalno da obavljaju svakodnevne aktivnosti, kako  oni koji rade na terenu, tako i u kancelarijama.
U adaptaciju ove zgrade uložene su 32000 KM, a u nabavku novih kontejnera i  novih kanti oko 39.000 KM. Fond je obezbjedio 40000, a Opština oko
 31 000 KM.
-Ove godine smo zajedno sa ljudima iz „Komus“-a  krenuli u potpuno novu priču na unapređenju gradske čistoće , redovnijeg odvoza smeća, odvajanja kartonske ambalaže i presovanja.Sa našim prijateljima iz Norveške obezbijedili smo polovno, ali odlično vozilo za odvoz smeća i saradnja sa Norvežanima se nastavlja- objašnjava Avdalović.
On se zahvalio  svim zaposlenim u Komusu koji su uložili ogroman napor tokom ove godine da grad bude čistiji,  kao i Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srpske koji je  u zanačajnoj mjeri pomogao u adaptaciji  zgrade i nabavke kontejnera za „Komus“. Izrazio je veliku  zahvalnost i  norveškim prijateljima koji su  takođe puno pomogli u mehanizaciji i opremi za komunalno preduzeće.
Tehnički direktor „Komusa“ Savo Šarenac  rekao je da mu je zadovoljstvo što poslije 17 godina podstanarstva komunalno preduzeće dobija nove prostorije  i zahvalio se načelniku opštine Milenku Avdaloviću, koji je sa svojim saradnicima prepoznao  i uvidio potrebu  da se „Komus“-u obezbijede normalni uslovi za rad.
-Zahvaljujem se i Fondu koji je uložio 105.000 KM  u nevesinjski „KOMUS“, 65000  KM za nabavku komunalnog vozila i 40000 KM za nabavku komunalne opreme-kazao je Šarenac.
Takođe je izrazio zahvalnost  Vladi Norveške koja je donirala vozilo za odvoz smeća i opremu za nove kancelarije.
-Veliki pomak je učinjen što se tiče gradske čistoće i mislim da će ovo preduzeće opravdati sva ulaganja koja su dosad bila, a mi u sradnji sa Opštinom koja je 65 % vlasnik preduzeća stremimo  ka što boljem radu- kaže Šarenac.
Podsjetio je da se u „Komus“-u  vrši sakupljanje kartonske ambalaže, da preduzeće posjeduje 3 vozila u ovom trenutku i na putu su  da  nabave i treće  vozilo za sakupljanje kartonske ambalaže.
 Kako je rekao,  u dogledno vrijeme će  početi sa sakupljanjem stakla i reciklažom.

b_150_100_16777215_00_images_promo_komus-nova-zgrada-5.jpg

b_150_100_16777215_00_images_promo_komus-nova-zgrada-6.jpg

b_150_100_16777215_00_images_promo_komus-nova-zgrada-3.jpg


Sanja Kovač