b_150_100_16777215_00_images_promo_nevesinjsko-polje06.jpg

NEVESINJE: Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović potpisao je danas u ime Opštine ugovor o nabavci opreme za JZU Bolnicu Nevesinje ukupne vrijednosti u iznosu od 77.753,44 KM.- Mi smo danas sa firmom „Medikal“ iz Mostara potpisali ugovor o opremanju bolnice Nevesinje. Radi se o kupovini opreme koju smo dogovorili zajedno sa bolnicom Nevesinje i Razvojnim projektom Ujedinjenih nacija (UNDP) kao glavnim sponzorom, koji daje najveći dio sredstava - rekao je Avdalović i objasnio da je riječ o projektu „Dijaspora za razvoj“ u kojem je Opština konkurisala zajedno sa Udruženjem Nevesinjaca u Beogradu i doktorom Peškom čiji tim izvodi najzahtjevnije hirurške zahvate u nevesinjskoj bolnici.
-Ovim projektom željeli smo da u tom specijalističkom operativnom smislu idemo korak dalje i da naša bolnica bude prepoznatljiva u čitavom regionu, a UNDP nam je dao punu podršku ocijenivši naš projekat izuzetno dobrim- naglasio je Avdlović.
Predstavnik Bolnice Zorica Budalić kaže da će kroz ovaj projekat nevesinjska bolnica dobiti novu savremenu opremu za izvođenje komplikovanih laparoskopskih operacija, na kojoj će se obučiti bolnički kadar uz pomoć eminentnog stručnjaka profesora Predraga Peška i tima sa kojim radi.
-Cilj svega toga je da se naše osoblje osposobi da i samostalno izvodi komplikovane hirurške zahvate i intervencije, a trebalo bi da se smanje liste čekanja pacijenata i svakako da se nivo zdravstva poveća - rekla je Budalić uz izražavanje zahvalnosti Opštini i UNDP koji su doprinijeli tome.
Ovaj ugovor je rezultat zajedničkog projekta Opštine Nevesinje i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH, projekta Dijaspora za razvoj, koji je zajednička inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ambasade Švajcarske u BiH, UNDP BiH i Međunarodne organizacije za migracije (IOM BiH).

Sanja Kovač