b_150_100_16777215_00_images_promo_hetovci-4.jpg

NEVESINJE: U Nevesinju je sinoć osnovano Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi opštine Nevesinje, a za prvog predsjednika Udruženja jednoglasno je izabran dugogodišnji davalac Dragan Stajić, koji je krv darovao 53 puta.Izabran je i Upravni odbor koji broji devet članova: Slobodan Piljević, Srđan Stajić, Miodrag Daković, Željko Okuka, Dražen Zurovac, Sergej Todorović, Anđelko Grahovac, Siniša Grahovac i Milan Kovačević.

Predsjednik Dragan Stajić istakao je da će se truditi da opravda ukazano povjerenje i da će nastojati da da svoj doprinos, kako bi ovo novoosnovano Udruženje okupilo što više novih dobrovoljnih davalaca krvi.

Član Upravnog odbora Srđan Stajić naglasio je da se oko ove ideje okupila grupa ljudi koji dobrovoljno daruju krv s ciljem da ovo Udruženje bude posrednik između davalaca, pacijenata i Transfuziološke službe, kako bi se što adekvatnije odgovorilo na zahtjeve svih onih kojima je krv neophodna.

- Drago mi je da smo zajedničkim snagama uspjeli da izaberemo rukovodstvo ovog Udruženja, da krenemo sa realizacijom mnogih akktivnosti i da u saradnji sa drugim udruženjima i centrima doprinesemo u rješavanju više pitanja u vezi sa davalaštvom krvi –dodao je Stajić.

Doktor Maksim Brenjo zahvalio se svima koji su svojim prisustvom podržali osnivanje Udruženja, dodajući da nije bilo lako napraviti početni korak i realizovati ovu ideju.

- Svako preduzeće trebalo bi da formira Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi kako bi se pomogao i olakšao rad Udruženja – rekao je Brenjo.

Među prisutnima su bili Fatima Ramović i Mišo Kilibarda koji su proglašeni počasnim članovima Skupštine, jer su dali nemjerljiv doprinos kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi U Nevesinju.

Fatima Ramović krv je darovala 104 puta i nosilac je opštinskog priznanja – Plakete „Sveti Dimitrije“, dok je Mišo Kilibarda 92 puta bio dobrovoljni davalac najdragocjenije tečnosti.

Radio Nevesinje