b_150_100_16777215_00_images_promo_obo-nevesinje01.jpg

NEVESINJE: Opštinska boračka organizacija Nevesinje najoštrije osuđuje izricanje sramne prvostepene oslobađajuće presude Suda Bih Naseru Oriću, komandantu takozvane Armije Bih, koju je juče izrekao Sud BiH.


Orić je oslobođen za zločine izvršene nad srpskim zarobljenicim u Bratuncu i Srebrenici 1992. godine, za zločine u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac. Optužba ga je teretila za smrt tri srpska zarobljenika, koji su zapravo simbol stradanja 3 500 Srba Bratunca, Srebrenice, Kravica i srednjeg Podrinja, koje su na najstrašnije načine pobile Naserove jedinice u periodu 1992-1995. godine. Mnoge srpske porodice su zatrte, srpska sela spaljena i opljačkana, a Sud BiH je oslobodio Nasera Orića odgovornosti za ove zločine, a to je potvrda da za ubice i zločince kao što je Naser Orić nema kazne, a za srpske žrtve nema pravde.Suza srpske majke zaTužilaštvo i Sud Bih nije ista kao suza muslimanske majke, životi srpskih žrtava nisu vrijedni kao životi drugih.
Ova sramotna i ponižavajuća presuda, koja je politička, a ne pravna kao i presude Međunarodnog suda u Hagu, još jednom i konačno treba da utiče na Srbe u Sudu i Tužilaštvu Bih, kao i u svim zajedničkim institucijama, da se upitaju šta oni tamo rade i zar im je mjesto tamo, a mi Srbi da budemo što jedinstveniji, da se borimo za istinu, ali i za ekonomski razvoj, kako bismo bili jači i osigurali našem narodu i budućim generacijama uslove da živimo u svojoj državi u kojoj će vladati pravda, gdje će se cijeniti svačiji život, pa naravno i život Srbina.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!
v.d. PREDSJEDNIK OBO NEVESINjE
Siniša Šipovac s.r.

REPUBLIKA SRPSKA
BORAČKA ORGANIZACIJA REPUBLIKE SRPSKE
OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA NEVESINjE
NEVESINjE
Broj: I-05-218/17
Datum: 10.10.2017. godine

S A O P Š T E Nj E