b_150_100_16777215_00_images_book_image_bebe-nevesinje-2.jpg

NEVESINJE: Snežana Misita, predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe", koje djeluje na području istočne Hercegovine, uručila je danas predstavnicima opštinske vlasti U Nevesinju, zahvalnicu za nesebičnu pomoć koju opštinska uprava pruža parovima sa problemom steriliteta.


U budžetu opštine Nevesinje za ovu namjenu planirana su sredstva u iznosu 20.000 KM.
Zamjenik načelnika opštine Nevesinje Milutin Samardžić podsjetio je da Opština Nevesinje istinski vodi brigu o dječjoj populaciji i izdvaja značajna sredstva za sva udruženja i ustanove koja okupljaju djecu i brinu o njima.
-Djeca su naša budućnost i zadovoljstvo nam predstavlja ulagati u njih, a nadam se da će u narednoj godini biti i više sredstava sa tom namjenom- rekao je Samardžić i zahvalio se predstavnicima Udruženja „Bebe“ na trudu i požrtvovanosti koji su iskazali u borbi za podizanje nataliteta.
Udruženje „Bebe“ sa sjedištem u Trebinju osnovano je 2010. godine sa ciljem pružanja pomoći porodicama sa problemom steriliteta i tada je brojalo samo četiri bračna para, a danas je taj broj mnogo veći.
Na području Istočne Hercegovine ima 90 parova i 78 rođene djece. Od toga su iz Nevesinja 23 para i šestoro djece, a samo u ovoj godini rođeno je pet beba.
-Republika Srpska bračnim parovima omogućava dvije besplatne vantjelesne oplodnje, s tim da godine nisu ograničene, a radi se na tome da se omogući i treća- rekla je Snježana Misita i istakla da je prezadovoljna rezultatima u Nevesinju i podrškom Opštine.
Ona smatra naš narod još uvijek nije dovoljno informisan o problemima steriliteta i njegovom rješavanju, te je potrebno raditi na edukaciji bračnih parova i pomoći im da se ostvare kao roditelji.
‒ Zbog toga pozivam sve parove koji imaju ovakav problem da se suoče sa njim, da se jave u naše Udruženje, a mi ćemo im pružiti nesebičnu podršku i uraditi sve kako bi im pomogli u rješavanju problema steriliteta ‒ kazala je Misita.
Mladi bračni par iz Nevesinja, Andrijana i Nemanja Tepurić koji su dobili zdrave blizance uz podršku Udruženja i Opštine, ispunjeni roditeljskom srećom poručuju bračnim parovima koji žele djecu da se potrude i pomoć potraže u Udruženju.
-Neka ova naša pozitivna priča bude primjer da se ljudi zaista potrude i angažuju na rješavanju svog problema-kazao je Tepurić.

b_150_100_16777215_00_images_book_image_bebe-nevesinje-3.jpg

b_150_100_16777215_00_images_book_image_bebe-nevesinje-4.jpg

b_150_100_16777215_00_images_book_image_bebe-nevesinje-5.jpg

b_150_100_16777215_00_images_book_image_bebe-nevesinje-1.jpg


Sanja Kovač