b_150_100_16777215_00_images_stories_balkan_press_zeljka-cvijanovic.jpg

NEVESINJE:Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović sutra naveče otvoriće 142. Nevesinjsku olimpijadu. Prethodno će pozdraviti učesnike Poslovno-investicionog foruma koji Opština Nevesinje organizuje u saradnju sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija.Iako su prva takmičenja na Nevesinjskoj olimpijadi već odavno počela svečano otvaranje se po tradiciji priređuje veče uoči konjskih trka koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje avgustovske svetkovine u Nevesinju.

Kulturno-zabavni program na centralnom gradskom trgu u Nevesinju počinje od 21 čas. Na svečanoj pozornici smjenjivaće se folklorne koreografije, plesne i etno grupe, gangaši i vokalni solisti. Program je koncipiran u duhu tradicije i običaja nevesinjskog kraja, ali će biti i modernih muzičkih tonova.

Centralna manifestacija sa konjskim trkama i viteškim disciplinama održaće se na Bratačkom lugu u nedjelju, 13.avgusta. Sportisti iz zemlje i regiona imaju priliku da se u okviru ovogodišnje Nevesinjske olimpijade nadmeću u 25 sportova i 50 disciplina.