b_150_100_16777215_00_images_eshop2.jpg

NEVESINJE: Javno preduzeće „Vodovod“ napravilo je novi plan restrikcije vode koji bi trebao da ublaži probleme potrošača u višim zonama i uopšte pomogne da posljedice neredovnog vodosnabdijevanja građani lakše prevaziđu.Na sastanku predstavnika nevesinjskog Vodovoda, opštinske uprave i Hidroelektrana na Trebišnjici konstatovano je da su zbog izuzetno loše hidrološke situacije redukcije vode neminovne. Prema podacima HET-a, u prvih pola godine u Nevesinju je registrovano najmanje padavina u posljednjih pedeset godina. Postojeći sistem vodosnabdijevanja iz akumulacije Alagovac u takvim okolnostima, ali i zbog povećane potrošnje, ne može obezbijediti uredno snabdijevanje potrošača. Zbog toga su razmotrene mjere kako bi probleme u vodosnabdijevanju stanovnici što lakše prebrodili.

Novim planom redukcije predviđeno je da se naseljima Brežine i Miljevac voda isključuje utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 15 časova do 6 časova narednog dana. Potrošači u Bojištima, Čitluku, Lapčevinama, Šurićima, Batkovićima, Žiljevu, Kifinu Selu, Zalužju i Odžaku vodu neće imati utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 15 časova do 15 časova narednog dana.

Krekovi će biti priključivani na gradski vodovod utorkom od 15 časova i vodu će imati do 15 časova narednog dana. Svi potrošači, osim „zone 1“, biće isključivani srijedom, petkom i ponedjeljkom od ponoći do šest časova ujutro.

Iz „Vodovoda“ su najavili da će nastaviti kontrolu namjenskog korištenja vode i eventualnog postojanja nelegalnih priključaka, uz upozorenje da će nesavjesne porošače isključivati sa distributivne mreže i da će prijavu prosljeđivati nadležnoj inspekciji.

JP "Vodovod" moli potrošače za razumijevanje.