b_150_100_16777215_00_images_promo_nevesinjsko-polje07.jpg

NEVESINJE: Učenici  IV E4 PP  razreda Srednjoškolskog centra“Aleksa Šantić“ danas su posjetili Opštinu Nevesnje i dobili  priliku da se nađu u realnoj radnoj situaciji za realizaciju  praktične nastave.


Obuka za poslovno-pravne tehničare organizovana je u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala) s  ciljem  sticanja radnog  iskustva  učenika i primjene stečenih znanja. Šef Kabineta načelnika  opštine Dajana Samardžić , sa riječima dobrodošlice  dočekala je učenike u šalter sali Opštine.
Stručni referent  za protokol Momčilo Radojičić  detaljno je upoznao  učenike sa načinom funkcionisanja  kancelarijskog  poslovanja koji  je bio  predmet današnje obuke.
Učenici su ispoljili  želju za učenjem kroz praktičnu nastavu  svjesni značaja kvalitetne  pripreme za ulazak u poslovni svjet  za šta ih profesori i  žele dobro pripremiti.
Kroz ovaj vid nastave učenici pokazuju svoje organizacijske sposobnosti, jačaju  preduzetnički duh i pregovaračke sposobnosti, razvijaju kreativnost i spremnost na timski rad.
Opština Nevesinje ima ustaljenu praksu  da učenicima pruža sva potrebna znanja iz oblasti lokalne samouprave.
Sanja Kovač