b_150_100_16777215_00_images_stories_balkan_press_vucic.jpg

MOSTAR: Samo dan nakon predsjedničkih izbora u Srbiji, na kojima je ostvario ubjedljivu pobjedu, Aleksandar Vučić danas dolazi u novu posjetu Bosni i Hercegovini.To će biti njegova druga službena posjeta Bosni i Hercegovini u samo mjesec dana, nakon što je ranije tokom marta učestvovao na Samitu lidera zapadnog Balkana u Sarajevu.

Ovog puta Aleksandar Vučić će danas posjetiti Mostar, gdje će ga dočekati Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, u okviru sastanaka pojedinih lidera regiona u Mostaru, najavljeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pored Vučića, gosti Dragana Čovića biće i Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, te Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske.

Svi sastanci biće održani u Čovićevom kabinetu u Mostaru.

Prema preliminarnim rezultatima, Vučić je već u prvom krugu ostvario uvjerljivu pobjedu, s više od pedeset posto osvojenih glasova, te postao novi predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić se nakon pobjede na predsjedničkim izborima obratio javnosti na konferenciji za medije.

Zahvalio je građanima i najavio da Srbija ostaje na reformskom i evropskom putu. Naglasio je da je pobjeda bila "čista kao suza" i da je osvojio više od  dva miliona glasova, odnosno 12 posto više nego svi ostali kandidati zajedno.

Takođe je, između ostalog, najavio da će s predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem razgovarati ozbiljno o Agrokoru.

U trci za predsjednika Srbije bilo je ukupno 11 kandidata.

BN televizija