b_150_100_16777215_00_images_promo_mostar02.jpg

Svečanost povodom 72. godišnjice oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu obeležile su provokacije i incidenti zbog kojih je morala da interveniše policija. Nekoliko osoba udaljeno je sa skupa.Nekoliko stotina antifašista iz BiH, Slovenije, Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije došlo je kako bi položili cveće i odali počast borcima palim za oslobođenje grada od fašista.Uprkos tome što su događaj obezbeđivale jake policijske snage, došlo je do provokacija, incidenta i policijske intervencije, javlja agencija Anadolija.

Prilikom dolaska gostiju na spomen-obeležje, došlo je do verbalnog sukoba između dve grupe mladih koje su sa provokacijama nastavile i po završetku svečanosti.

Intervencijom specijalne policije nekoliko osoba je udaljeno sa skupa, kako bi prema protokolu organizatora događaja moglo biti položeno cveće i venci i odata počast poginulim u oslobađanju grada.

Inače, antifašiste su na partizanskom spomen-obeležju dočekale razbijene ploče spomen-obeležja i uvredljivi grafiti, što je izazvalo ogorčenje svih učesnika skupa.

Predsednik SABNOR-a Bakir Nakaš rekao je kako je zgrožen, a događaj u Mostaru nazvao je "neviđenom agresijom".

Anadolija