Opširnije: Dan nakon pobjede, Vučić stiže u Mostar

MOSTAR: Samo dan nakon predsjedničkih izbora u Srbiji, na kojima je ostvario ubjedljivu pobjedu, Aleksandar Vučić danas dolazi u novu posjetu Bosni i Hercegovini.

Opširnije: Gore zastave

MOSTAR: Zastava BiH na zgradi zajedničkih institucija u Mostaru jutros je zapaljena, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, prenose banjalučki mediji.

Opširnije: Mostar: Promijena trase koridora 5c

MOSTAR: Srbi i Bošnjaci koji žive na području Mostara i Bune, u blizini Međunarodnog aerodroma Mostar, nezadovoljni su odlukom vlasti da promijene trasu koridora 5c u području Mostara u odnosu na projekat iz 2012. godine, te da nova trasa prolazi dionicom Mostar Jug Buna kroz naselja, Međunarodni aerodrom Mostar do Lakševina.

Opširnije: Mostar: Incidenti prilikom polaganja cveća na Partizanskom groblju

Svečanost povodom 72. godišnjice oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu obeležile su provokacije i incidenti zbog kojih je morala da interveniše policija. Nekoliko osoba udaljeno je sa skupa.

Opširnije: Mostar: Božićni koncert

MOSTAR: Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar i srpska kulturna udruženja iz ovog grada organizovaće u nedjelju, 8. januara, tradicionalni božićni koncert.