b_150_100_16777215_00_images_promo_bileca-jezero01.jpg

BILEĆA: Ni druga sjednica bilećkog parlamenta nije prošla bez teških optužbi, a raspravaljalo se i ostavci, odnosno opozivu načelnika Miljana Aleksića, da bi na kraju skupštinska većina odlučila da u ponedjeljak u procedure uputi inicijativu o opozivu načelnika sa 10 potpisa odbornika.Skupštinska većina tražila je od načelnika Bileće Miljana Aleksića da podnese ostavku, koji kaže da na to i ne pomišlja zbog podrške koju je dobio od građana, ali vrlo rado bi da se izglasa njegov opoziv. A to bi moglo da se desi već na narodnoj sjednici, pošto će se inicijativa već u ponedjeljak naći u proceduri.

“Iskren da budem, to je jedino riješenje da bi sve stvari došle na svoje mjesto i da bi se spustile tenzije u samom gradu i administrativnoj službi opštine Bileća”, smatra Srđan Rogan, predsjednik bilećke skupštine.

“Ja bi lično volio da izglasaju opoziv da se ovo jednom završi, a da dam ostavku ispred 4.500 ljudi koji su glasali za mene, što nije u istoriji Bileće bilo, nemam pravo na to”, rekao je Miljan Aleksić, načelnik Bileće.

“Veliki haos je u Bileći. Načelnik je na jednoj strani, skupštinska većina na drugoj, načelnik ne želi saradnju sa većinom, a vidi se iz priloženog ko stvara problem u Skupštini. To je SNSD i oko njih okupljene stranke”, istakao je Dražen Dunđer, potpredsjednik skupštine.

Predsjednik Skupštine sa dnevnog reda povukao je tačku o izgradnji benzinske pumpe u Bileći, a to je uradio, kako tvrdi, zbog prijetnji jednog lokalnog privatnika i to uz podršku načelnika opštine.

“Mislim da je to jadno, i tužno, i žalosno da se na najgrublji i najgori mogući način spriječava jedna nova insvesticija u gradu Bileći, koja je vrijedna više od milion maraka”, naveo je predsjednik Skupštine, dok Aleksić to negira: “Ja ne znam kakve su ono riječi, šta je mislio da kaže, ne znam ko kome može da prijeti ako si čist. Ja ne znam ko je njemu mogao prijeteti, vjerovatno ima nešto neraščišćeno.”

Tako se politička kriza u Bileći nastavlja, a da se ne zna ko pije, a ko plaća najbolje svjedoči i podatak da nacrt budžeta za 2017. godinu nije dobio nijedan glas, pa čak ni i od odbornika SNSD-a čiji je načelnik Miljan Aleksić.

BN televizija