b_150_100_16777215_00_images_stories_bileca_panoramski-snimak--bileca.jpg

BILEĆA: Novi predsjednik Skupštine opštine Bileća je Gligor Samardžić iz SDS-a, partije koja će ubuduće predvoditi skupštinsku većinu.Od ukupno 19 odbornika 10 odbornika je glasalo za Samardžića, a 7 odbornika za SNSD-ovog kandidata na tu funkciju Ljuba Vukovića, dok su 2 listića bila nevažeća.

Izboru predsjednika Skupštine prethodila je svađa, neprimjerene riječi i burno reagovanje odbornika, što se nastavilo i tokom rasprave o izboru kandidata za predsjednika Skupštine.

Komisija za izbor i imenovanje predložila je da kandidat za predsjednika bilećkog parlamenta bude SDS-ov Gligor Samardžić, dok su se odbornici SNSD-a usprotivili ovoj odluci i predložili da funkciju predsjednika nastavi da vrši Ljubo Vuković.

DNS-ov odbornik Slavko Dangubić je u diskusiji rekao da njemu i njegovoj stranci ne odgovara ni jedan od ponuđenih kandidata, naglasivši da će glasati uzdržano.

Socijalista Slobodan Čomić rekao je da će, takođe, glasati uzdržano, iako je, kako kažu u SNSD-u, Čomić do jutros bio sa njima u koaliciji.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je istakao da će sarađivati sa skupštinskom većinom, izražavajući nadu da će se odluke donositi na dobrobit građana.

Novu skupštinsku većinu čini sedam političkih partija sa ukupno deset odbornika.

Radio Trebinje