b_150_100_16777215_00_images_2017_impala-award.gif

Asocijacija nezavisnih muzičkih kompanija IMPALA objavila je listu izvođača nominovanih za nagradu Album godine, na kojoj je 25 izvođača – među njima se, osim nekih većih imena svetske muzičke scene, nalaze i bendovi „Škrtice“ i „Dubioza kolektiv“.Ovo je sedmi put da se nagrada dodeljuje, a sada se okuplja 25 izvođača iz 19 zemalja. Cilj dodeljivanja te nagrade je ukazivanje na različitost i kvalitet nezavisnih izdavačkih kuća i izvođača širom Evrope.

„Škrtice“ su nominovane za album Škrtice, objavljen posredstvom izdavačke kuće „Lempšejd medija“, dok je „Dubioza kolektiv“ nominaciju zaradila albumom Happy Machine objavljenom za izdavačku kuću „PIAS rekordings“ iz Belgije.

U trci osim ta dva benda nalaze se, između ostalih, i legendarni engleski bend „Rejdiohed“, švedski progresiv metal pioniri „Mešuga“, kao i sve popularniji reper Deni Braun što govori o samoj različitosti žanrova koji su uzeti u obzir pri odabiru nominacija.

Raniji dobitnici nagrade su „Efterklang“, Adel, "The xx" i „Gvadalupe Plata“. Proces glasanja je u toku, a pobednici će biti objavljeni krajem meseca.

RTS