b_150_100_16777215_00_images_promo_obo-nevesinje03.jpg

NEVESINJE: Danas je u Velikoj sali SO Nevesinje održana redovna Skupština OBO Nevesinje. Donosimo video zapis sa ovoga događaja.

Opštinska boračka organizacija je  usvojila Izvještaj o radu OBO Nevesinje za 2016. godinu, sa finansijskim prikazom, usvojila je informaciju povodom izgradnje Centralnog spomen obilježja boraca Nevesinja i Hercegovine i razmatrala aktulne boračke pitanja.

Istaknuto je da je najveći problem ovih kategorija nezaposlenost, zdravstvena zaštita... Program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida  je završen 2014. godine, a očekuje se da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite donese novu Uredbu kojom bi se omogućilo da i oni koji do sada ovo pitanje nisu riješili to urade.

Nezaposlenih iz kategorije boračke populacije  na Birou ima oko 700, djece poginulih boraca 52, 8 RVI od prve do četvrte i 63 od pete do desete kategorije.

Trajanje 19:00

Najviše polemike je izazvala ostavka dosadašnjeg predsjednika OBO Nevesinje, Obrada Grahovca. Donešena je odluka da se organi OBO Nevesinje obavežu da u narednom periodu obave sve potrebne pravne radnje za izbor novog predsjednika ove organizacije.

b_150_100_16777215_00_images_promo_obo-nevesinje02.jpg

 Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je prisutne upoznao sa inicijativom povodom izgradnje Centralnog spomen obilježja boraca Nevesinja i zatražio podršku za realizaciju ovoga projekta.

Više u video prilogu.VH