IMG 7935

NEVESINJE:Pobjednik 16.festivala mladih guslara Republike Srpske koji se tradicionalno održava u okviru Nevesinjske olimpijade je kao i prošle godine mlađani Matea Radović iz Pala ,koji već treću godinu u nizu pobjedjuje na ovom takmičenju,drugo mjesto osvojio je Miroslav Samardžić iz Nevesinja ,dok je treće mjesto po ocjeni stručnog žirija pripalo Nikoli Dakoviću iz Bileće.


Ekipni pobjednik je Guslarsko društvo „Starina Novak“iz Pala ,dok je nagrada publike otišla u ruke Miroslava Samardžića iz Nevesinja.
Stručnim žirijem predsjedavao je profesor muzike iz Nevesinja Aleksandar Stojanović, a članovi žirija su još bili profesor muzike iz Trebinja Risto Vujanović i predsjednik Guslarskog društva „Starina Novak“ iz Pala Đorđe Rističević.

VIDEO:


TRAJANJE: 4:17

Nastupilo je 10 ponajboljih mladih guslara Republike Srpske iz pet guslarskih društava : Pala,Trebinja,Bileće,Gacka i Nevesinja.
Program u Domu kulture otvorio je sekretar Saveza guslara Republike Srpske Zoran Rabrenović,a nagrade pobjednicima pored Zorana Rabrenovića uručili su član Organizacionog odbora Nevesinjske olimpijade Radovan Kravić i sekretar Guslarskog društva „Nevesinjska puška“ Đorđo Čabrilo.
U revijalnom dijelu programa nastupili su pobjednik 20. takmičenja guslara RS Miloš Parović,narodni guslar Miroslav Šiljegović i član guslarske sekcije Zavičajnog kluba „Osvit“ iz Bileće Dragan Daković.

Milan Šiljegović

video Siniša Stanišić