b_150_100_16777215_00_images_audio-prenos.jpg

NEVESINJE: Donosimo kompletan audio zapis sa 10. redovne sjednice SO Nevesinje

Odbornici su najviše vremena posvetili Izvještaju Organizacionog odbora „Nevesinjske olimpijade 2017“ i informacije o radu obrazovnih ustanova i javnih preduzeća. Opozicioni poslanici su na početku zasjedanja imali
zahtjev  da se sa dnevnog reda skinu tačke u kojima izvještaje podnose vršioci dužnosti direktora javnih ustanova, uz obrazloženje da im je istekao zakonom propisani mandat u v.d. statusu. Tražili su i povlačenje izvještaja Organizacionog odbora „Nevesinjske olimpijade 2017“. Glasovima skupštinske većine zadržan je prvobitno najavljeni dnevni red.

Kompletan audio snimak možete preslušati na ovom linku

KLIKNI DA EMITUJEŠ!V. d. načelnika Odjeljenja za finansije Zorka Umićević informisala je odbornike o finansijskiom izvještaju Nevesinjske olimpijade. Naglasila je podatke koji govore da je za ovogodišnju manifestaciju potrošeno nešto manje od 60.000 KM. Prihodi od sponzora, prodaje ulaznica, uplata za lokacije i transferi od ministarstava Vlade RS gotovo u potpunosti pokrivaju rashode, dok je preostali dio finansiran iz opštinskog budžeta.

Podnoseći Informaciju o stanju u oblasti srednjeg obrazovanja direktor SŠC „Aleksa Šantić“ Momir Bratić je naglasio da je u novoj školskoj godini vaspitno-obrazovni rad za 512 učenika organizovan u 20 odjeljenja. Pohvalio je rad nastavnika i zalaganje učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima.

I direktor OŠ „Risto Proroković“ Mara Šaran u izvještaju je navela da je nastavni plan i program u poptunosti realizovan za sve predmete i da su učenici na eksternom vrednovanju pokazali da su po znanju u samom vrhu Republike Srpske.

Apostrofiran je problem koji se odnosi na smanjenje broja učenika i otežan rad u kombinovanim odjeljenjima i teškoće koje su nastale zbog provedene racionalizacije škola. Šaran je najavila da će škola od Ministarstva prosvjete i kulture RS tražiti specijalni status.
Na zasjedanju odbornici su usvojili i Odluku o usklađivanju akata o osnivanju Turističke organizacije opštine Nevesinje sa Zakonom o turizmu i Zakonom o lokalnoj samoupravi. Kako je obrazloženo, usvajanjem ove odluke ispunjeni su uslovi za imenovanje direktora i upravnog odbora Turističke organizacije. Vršilac dužnosti ove ustanove Miroslav Marić upozorio je da se zbog neažurnog plaćanja boravišne takse uskraćuje zakonski prihod Turističke organizacije.

Odbornici su  donijeli Rješenje o razrješenju v.d. sekretara Skupštine opštine Nevesinje Miroslavke Muratović, zbog odlaska u penziju i na ovu funkciju imenovali Novku Dabarčić.

VH