b_150_100_16777215_00_images_galerija_impresije_nevesinjsko_zimsko_jutro.jpg

NEVESINJE:Održano je 35. zasjedanje Skupštine opštine Nevesinje. Virtualna Hercegovina donosi kompletan audio snimak sa ove sjednce.

Na ovom zasjedanju se,  između ostalog, raspravljalo o legalizaciji objekata u naselju Brežine,  komunalnim problemima i organizaciji čišćenja grada i zahtjevu za obnovu Spomenika nevesinjskim ustanicima. Usvojena je Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede i Program sanacije i održavanja lokalnih puteva, razriješeni su stari i imenovano novi članovi upravnih odbora u javnim ustanovama čiji je osnivač opština Nevesinje, odijeljen je i mandat novom odborniku PDP-a Radivoju Radoviću koji će odborničku dužnost obavljati umjesto Božidara Nikolića.

Kompletan audio zapis možete emitovati preko našeg linka

KLIKNI DA EMITUJEŠ!

Najviše polemike izazvala je tačka koja se odnosi na  legalizaciju objekata u naselju Brežine. Komisija je predložila da ova cijena iznosi 0,80 KM po metru kvadratnom i da se vlasnici objekata u postupku legalizacije oslobode svih taksa i naknada koje pripadaju opštini, ali se nakon skupštinske rasprave, a na predlog načelnik opštine Momčila Šiljegovića, cijena korigovala na  0,70 KM/m2 , uz predlog da se u slučaju da u procesu legalizacije preostane još novca, ta sredstva ulože u infrastrukturu na lokalitetu Brežina. Ovaj prijedlog dobio je jednoglasnu podršku odbornika.

 

 

VH