b_150_100_16777215_00_images_promo_nevesinjsko-polje06.jpg

NEVESINJE: 34. redovno zasjedanje SO Nevesinje obilježile su rasprave o programima rada i poslovanja javnih ustanova, radu inspekcijskih službi i stanju bezbjednosti na teritoriji opštine. Izvještaje su podnosili i  Teritorijalna vatrogasna jedinica i Štab civilne zaštite.


Kompletan audio zapis možete emitovati preko našeg linka

KLIKNI DA EMITUJEŠ!


Komandir Policijske stanice Slavenko Lučić stanje bezbjednosti je ocijenjenio kao zadovoljavajuće. Ponovo je upućeno pitanje od strane odbornika o kontroli područja MZ Luka, a Lučić je podsjetio da je CJB Trebinje pokrenuo inicijativu da se narednom sistematizacijom proširi broj policijskih odjeljenja u Nevesinju. Raspravljalo se i o imovinskiom sporu u selu Sopilja gdje sigurnosna situacija može da eskalira, pa je  dogovoreno da se danas održi sastanak predstavnika lokalne uprave i policije i uputi dopis Sudu i Tužilaštvu u Trebinju.

Izvještaj o radu inspekcija prezentovao je Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Rade Mavrak. Odbornike je najviše interesovalo stanje koje pokriva odelenje inspekcije za hranu, odnosno ipravnost vode za piće.

Bez rasprave prihvaćeni su programi rada i poslovanja javnih ustanova čiji je osnivač opština Nevesinje – Doma zdravlja, Radio Nevesinja, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke, Dječijeg vrtića i Turističke organizacije, a odbornici su prihvatili programe rada Štaba civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice. 

Radovan Kravić, koordinator Opštinskog razvojnog tima  održao je prezentaciju o ostvarenju godišnjeg plana sprovođenja strategije razvoja opštine Nevesinje za 2015. godinu. Raspravu o svim ostalim tačkama možete preslušati na našem audio linku.

VH