galerija nevesinje03

NEVESINJE:Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina” predstaviće slike i skulpture iz svog umjetničkog fundusa na izložbi koja će sutra biti otvorena u nevesinjskoj Galeriji.

-Likovnoj publici predstavićemo oko 30 eksponata, ulja na platnu i skulptura u drvetu i kamenu – rekao je osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić. Prema njegovim riječima, na izložbi će biti zastupljene skulpture vajara Đorđa Arnauta, Ljubomira Denkovića, Đorđija Crnčevića, Đule Hadika, a od slikara djela pokojnog Milorada Đorovića, Mirjane Krstevske, Ane Harmuš, Aleksandra Pribićevića, Alekseja Jakušenka i drugih autora.
“Art simpozijum Jahorina” osnovan je 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra Jahorina. Od tada se redovno održava svake godine na Olimpijskoj planini Jahorini gdje je ugostio brojne likovne umjetnike iz Japana, Njemačke, Češke, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Španije, Italije, Francuske, Amerike, Egipta, Holandije, Grčke, Srbije i Hrvatske, a njihova djela predstavljena su na oko 50 izložbi u Srpskoj, BiH i inostranstvu.
Otvaranje izložbe najavljeno je za 20 časova.
SRNA