artsalonjahorina03

NEVESINJE:Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina”sinoć je predstavila slike i skulpture iz svog bogatog umjetničkog fundusa, na izložbi koja je otvorena u nevesinjskoj Galeriji.

Likovnoj publici predstavljeno je oko 30 eksponata, ulja na platnu i skulptura u drvetu i kamenu. Na izložbi su predstavljene skulpture vajara Đorđa Arnauta, Ljubomira Denkovića, Đorđija Crnčevića, Đule Hadika i Momčila Krkovića, a od slikara djela pokojnog Milorada Đorovića, Mirjane Krstevske, Ane Harmuš, Aleksandra Pribićevića, Alekseja Jakušenka, Ljiljane Blažeske, Pal Dečova, Fatime Dedić, Dragoslava Višekrune, Zorana Jovanovića, Mirjane Savove, Kazunorija Širaišija, Vadima Sokolova, Miroslave Trujkanović , Zvonka Tilića i drugih autora.
- Ova kolonija je do sada okupila oko 300 umjetnika, koji su u fundus ostavili preko 400 likovnih radova.U narednom periodu imamo u planu da nastavimo sa tematskom kolonijom i to zahvaljujući ideji profesora Milivoja Unkovića - rekao je osnivač i umjetnički rukovodilac „Art simpozijum Jahorina“ Lazo Savić prilikom otvaranja izložbe u Nevesinju .

artsalonjahorina01

“Art simpozijum Jahorina” osnovan je 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra Jahorina. Od tada se redovno održava svake godine i do sada je ugostio brojne likovne umjetnike iz Japana, Njemačke, Češke, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Španije, Italije, Francuske, Amerike, Egipta, Holandije, Grčke, Srbije i Hrvatske, a njihova djela predstavljena su na oko 50 izložbi u Srpskoj, BiH i inostranstvu.

artsalonjahorina04

 

Svojim nastupom sinošnji program su upotpunili profesori Muzičke škole „Sveti Roman Melod“iz Nevesinja.

artsalonjahorina05


Milan Šiljegović