1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Državni udar hercega Stefana

Autor (i): Božidar Bjelica Japan
 

   
ISBN-10(13):          978-86-7363-667-2
Godina izdanja:          2012
Broj strana:          273
Jezik:          Srpski


Autor je sa lakoćom spojio i izmešao dva perioda, srednjevekovni i sadašnji, i ko zna koliko svetova u njima, od stvarnih do magijskih. Glavni lik iz petnaestog veka, zauvek intrigantni herceg Stefan, pojavljuje se i u našem vremenu i čini se da počinje uticati na njega preko mladog istoričara Lazara, beskompromisnog borca za istoriju i svaku drugu istinu.

Herceg Stefan, poznat po svom raspusnom životu, nije se mnogo promenio ni u dvadeset prvom veku, pa se u romanu mogu naći i erotske scene, naročito na kongresu istoričara u Češkoj.

Božidar Bjelica Japan vrlo zanimljivo daje mnoge stvarne detalje iz života ovog poznatog vlastelina, a u sadašnjem vremenu ga vodi od komičnih događaja vezanih za naprave koje susreće, preko naratora sopstvene prošlosti, ponajčešće o velikom broju žena koje je imao, do indirektnih priprema za državni udar...

O autoru:

Božidar Bjelica Japan rođen je u Nevesinju 1960. godine. Povremeno objavljuje prozu i poeziju u domaćim i inostranim časopisima. Uvršten je u neke antologije i zbornike poezije. Živi i radi u Beogradu.